Prin Sentinţa penală nr. 205 din data de 19 iunie 2018 a Tribunalului Cluj, în baza art. 396 alin. (2) C. proc. pen. a fost condamnat inculpatul A., la următoarele pedepse:

– 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 320 alin. (1) C. pen.

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie sub forma instigării la tentativă la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri prevăzută de art. 52 alin. (3) raportat la art. 32 şi art. 306 alin. (1) şi (2) C. pen.

În temeiul art. 38 alin. (1) C. pen. s-a constatat existenţa concursului formal de infracţiuni şi, potrivit art. 39 alin. (1) lit. b) C. pen., s-a aplicat pedeapsa cea mai mare de 1 an închisoare la care a fost aplicat sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, astfel încât în final urmează a executa pedeapsa rezultantă de 1 an 2 luni închisoare.

În baza art. 91 C. pen. s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a fost stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 41/RC din 5 februarie 2020)

The post Infracţiunea de participaţie improprie sub forma instigării la tentativă privind infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri. Respingerea recursului ca nefondat appeared first on Universul Juridic.