Prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. x/04 decembrie 2012 de Biroul Notarilor Publici F., inculpatul B. a cumpărat imobilul situat în Cluj-Napoca, str. x de la SC G. SRL Cluj-Napoca.

Conform contractului de vânzare-cumpărare şi a extrasului de CF nr. x Cluj-Napoca, imobilul care a făcut obiectul tranzacţiei a fost o locuinţă unifamilială cuplată P+M, compus din living, bucătărie, hol + scări interioare, baie, terasă (la parter), 3 dormitoare, 1 hol + scări interioare, baie şi 2 balcoane (mansardă) şi teren aferent în suprafaţă de 200 mp.

S-a mai reţinut că preţul vânzării a fost de 318.450 RON (70.467,57 euro – la cursul BNR de la momentul încheierii contractului) sumă ce a fost achitată prin virament bancar, aceasta fiind depusă în numerar la bancă, de inculpatul B., înainte de efectuarea transferului.

La scurt timp după cumpărare, inculpatul B., prin intermediul prietenului său, inculpatul A., cu experienţă în tranzacţii imobiliare şi care locuia în apropiere, a pus în vânzare imobilul prin agenţia imobiliară SC H. SRL Cluj-Napoca.

În urma anunţului de vânzare, martora I. l-a contactat pe inculpatul A., prin intermediul aceleiaşi agenţii imobiliare, după care împreună cu partea vătămată E. şi fostul ei soţ, J., au vizionat de mai multe ori imobilul în discuţie împreună cu alte oferte.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 51/A din 19 februarie 2020)

The post Faptă care nu întruneşte elementele constitutive prevăzute de lege. Desființarea în parte a sentinței atacate și rejudecarea cauzei appeared first on Universul Juridic.