Prin sentinţa penală nr. 23 din 10 ianuarie 2020 pronunţată de Judecătoria Oradea, secţia penală s-a constatat existenţa conflictului negativ de competenţă în ceea ce priveşte contestaţia la executare formulată de condamnatul A., şi s-a trimis cauza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În acest sens, a reţinut că s-a înregistrat la Judecătoria Oradea contestaţia la executare formulată de condamnatul A. şi declinată de la Judecătoria Cluj-Napoca prin care condamnatul a solicitat contopirea pedepselor, arătând că este încarcerat în Penitenciarul Oradea.

În şedinţa din data de 04.10.2019 condamnatul a arătat că nu i s-a făcut bine contopirea şi a solicitat judecarea cauzei. Întrebat fiind, condamnatul a arătat că la momentul formulării cererii se afla încarcerat în Penitenciarul Gherla.

Astfel, instanţa a reţinut că potrivit fişei cu situaţia juridică a petentului-condamnat A., acesta era încarcerat la momentul formulării cererii în Penitenciarul Gherla.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 96 din 20 februarie 2020)

The post Aplicarea greșită a contopirii pedepselor. Solicitarea rejudecarii cauzei. Stabilirea competenţei de soluţionare appeared first on Universul Juridic.