Studiu pe care Comisia Europeana il realizeaza in toate statele membre si la care am dori sa invitam Baroul Hunedoara sa participe prin intermediul membrilor sai.

Proiectul la care participa mai multe universitati europene este coordonat de Institutul Max Planck de la Luxembourg si este dedicat relatiei dintre reglementarile nationale in domeniul procedurii civile si executarea hotararilor judecatoresti emise in baza unor reglementari europene. Acest studiul are doua ramuri. Prima parte este dedicata impactului pe care procedura civila nationala o are asupra increderii reciproce in administrarea justitiei si liberei circulatii a hotararilor judecatoresti intre cele 28 de state membre. A doua parte este consacrata influentei pe care o au normele de procedura civila nationala asupra executarii hotararilor ce recunosc drepturi consumatorilor in baza legislatiei europene.

1) Chestionarul privind impactul procedurii civile nationale asupra increderii reciproce in administrarea justitiei si liberei circulatii a hotararilor judecatoresti este disponibil in urmatoarele limbi:

2) Chestionarul privind impactul procedurii civile nationale asupra executarii hotararilor judecatoresti ce recunosc drepturi consumatorilor in baza legislatiei europene este disponibil in urmatoarele limbi:

Rezultatele acestui studiu vor contribui la dezvoltarea politicii europene in acest domeniu si vor influenta actiunile Comisiei Europene in urmatorii ani.

Mai multe detalii despre acest studiu pot fi gasite la urmatoarea adresa:

http://www.mpi.lu/european-commission-study-on-the-impact-of-national-civil-procedure/

DESCARCA MATERALE

Elena Alina Ontanu

PhD Candidate
Department of Private International Law and Comparative Law

T +31 104081504
W www.esl.eur.nl