Baroul Hunedoara a semnat la data de 14 martie 2022 un parteneriat instituțional cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în vederea derulării proiectului “Fii avocat în școala ta!”, proiect inițiat, finanțat și implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Scopul protocolului este reprezentat de promovarea și implementarea proiectelor de educație juridică non-formală în învățământul preuniversitar din județul Hunedoara, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, precum și a răspunderii lor civile și
penale.

In prima ediție a proiectului, derulată în mai – iunie 2022, un numar de cca. 1.000 elevi au beneficiat de cursuri de educație juridică non-formală, susținute de 14 avocați voluntari în 11 unități de învațământ – pilot din județul Hunedoara.

Având în vedere succesul primei etape, Uniunea Națională a Barourilor din Romania a decis continuarea lui, astfel că EDITIA A II-A A PROIECTULUI „FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA!” SE VA LANSA LA DATA DE 03.11.2022, ora 14.00, în Sala Europa din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

In cadrul ediției a II-a, 23 avocați voluntari, coordonați de doamna avocat Claudia David, în colaborare cu profesorii diriginți și profesorii de discipline socio-umane, vor susține module care vin în sprijinul elevilor, în sensul comunicării și dezbaterii unor situații din viața cotidiană, cu posibil impact juridic, abordându-se teme de actualitate si de interes pentru tineri.

Educația juridică este extrem de importantă. Avocații pot inspira tinerii să devină cetățeni activi, să ia decizii responsabile si etice în viața lor de zi cu zi, să demonstreze empatie și respect pentru ceilalți membri ai societății, să își formeze reflexe juridice sănătoase și să devină adulți responsabili.

Decanul Baroului Hunedoara
Avocat Cosmin RONCIOIU