Dezbaterile Universul Juridic sunt evenimente dedicate ariilor de practică şi reunesc cei mai importanţi specialişti din România în domeniile respective. După mai bine de 10 ani în care Grupul editorial Universul Juridic a organizat şi s-a specializat în organizarea de evenimente juridice şi conferinţe naţionale și internaționale, propunem profesioniştilor dreptului un proiect nou, adaptat perioadei actuale, derulat exclusiv online, în care abordăm subiecte de maximă actualitate și clarificăm controverse juridice, având ca moderatori specialişti recunoscuţi pe fiecare arie de practică.


Ne vom bucura, aşadar, să ne reîntâlnim cu vocile cele mai puternice ale mediului juridic, să audiem puncte de vedere, să ne însuşim sau să dezbatem opinii juridice, să ne clarificăm cu privire la temele în discuţie în scopul perfecţionării activităţii profesionale.
TEME DE DEZBATERE
Încălcarea securității datelor cu caracter personal și incidentele de securitateEvaluarea și implementarea măsurilor pentru asigurarea conformității prelucrărilor de date în cadrul unui operator Interacțiunea cu autoritatea de supraveghere competentă privind prelucrarea datelor cu caracter personal Protecția datelor cu caracter personal în cadrul prelucrărilor prin sisteme de supraveghere video • Legalitatea prelucrării datelor și drepturile persoanelor vizate • Operatorii si persoanele împuternicite. Raporturi juridice și obligații
TEME DE DEZBATERE
• Structura Parchetului European. Compatibilitatea cu sistemul de drept național • Competența teritorială, materială și personală a Parchetului European. Infracțiuni și persoane vizate de anchetele EPPO • Administrarea probelor de către Parchetul European. Regulile de strângere a probelor și evaluarea acestora de către judecătorii naționali • Deșfășurarea urmăririi penale efectuate de Parchetul European și luarea măsurilor preventive în cursul anchetelor EPPO • Drepturile persoanelor implicate în anchetele Parchetului European. Rolul apărării în procedurile EPPO. Probleme și remedii • Judecarea cauzelor. Cine judecă dosarele intrumentate de Parchetul European și după ce reguli?
TEME DE DEZBATERE
• Secretul profesional – limite, drepturi, obligații • Tranzacția suspectă – criterii, conținut, apreciere • Entități raportoare – obligații  • Beneficiarul real – cine, cum, când? • Infracțiunea de spălare a banilor – abordări, evoluție, viziune • Raportul entități raportoare – ONPCSB – autorități de aplicare a legii
TEME DE DEZBATERE
• Infracțiuni la Legea 143/2000 privind traficul și consumul ilicit de droguri. „Stupefiați de interpretări” • Individualizarea pedepsei – între demers și scop. „Anticiparea inevitabilului” • Persoana juridică și răspunderea penală. „Realitatea sancțiunii unei ficțiuni” • Despre prescripții în penal. „Când justiția trebuie să uite” • Despre confiscarea extinsă. „Un lux penal” • Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. „Pe drumurile siguranței juridice”
☑️ TAXA DE PARTICIPARE:

Vă propunem un parteneriat prin care instituția pe care o reprezentați să poată oferi, la un preț preferențial, acces individual colegilor din organizație la Dezbaterile Universul Juridic, în condiții speciale.

În baza acestei oferte, vă acordăm 30% reducere din prețul întreg al abonamentului.

Prețul unui abonament va fi de 640 lei + TVA/utilizator, redus de la 900 lei + TVA cât este taxa afișată pe site.

La achiziția individuală pentru toate edițiile aferente unei serii, prețul este de 1800 de lei (300 lei + TVA/ediție). Edițiile se pot achiziționa și individual.

Dacă doriți să achiziționați mai multe abonamente pentru serii de Dezbateri diferite vă rugăm să completați câte un formular pentru fiecare.

Dezbaterile Universul Juridic sunt în curs de acreditare INPPA și INPPI

*Vă rugăm pe aceasta cale să ne ajutați cu diseminarea acestei oferte către toți membri Instituției pe care cu onoare o conduceți și postarea unui anunț pe site-ul Instituției și pe rețelele de socializare, în limita posibilităților.
BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE
speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului
– acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD
-acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)
– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie
– acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile:
minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic
10% reducere la cărțile altor edituri
Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei. Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.
Editura Universul Juridic

Universul Juridic dezvoltă şi promovează servicii adresate mediului de business din România, prin instrumentul cel mai puţin solicitant, respectiv prin e-mail, exclusiv către adresele de poştă electronică publice şi asociate cu/corespunzătoare formei de organizare şi exercitare a activităţii Dumneavoastră, cu scopul de a iniţia o posibilă colaborare, benefică ambelor părţi. Vă facem cunoscut că singura informaţie în atenţia noastră este cea legată de activitatea pe care desfășurați (de business sau profesională). În cazul în care nu doriţi să primiţi alte informări similare din partea noastră, vă rugăm să accesaţi link-ul denumit „Unsubscribe” din finalul acestui e-mail