Revista Română de Jurisprudență și Grupul editorial Universul Juridic organizează în perioada mai 2022 – martie 2023 patru conferințe de specialitate dedicate memoriei Profesorului Viorel Mihai Ciobanu, figură proeminentă a Dreptului Procesual Civil românesc și a Dreptului românesc, în general.

Sub titlul „Conferințele RRDJ – Viorel Mihai Ciobanu”, specialiști de referință se vor reuni și vor aborda cele mai importante și actuale problematici ale domeniului, parte din acestea analizate și dezvoltate în cele patru numere ale Revistei, aferente anului 2022, care se vor lansa în cadrul acestor conferințe și care, de asemenea, vor cinsti memoria marelui Profesor.

Conferințele, ale căror teme și perioade de desfășurare se găsesc mai jos, vor avea loc în sediile unor importante instituții în care Profesorul a activat de-a lungul activității sale.

Grupul editorial Universul Juridic va pune la dispoziția celor interesați informații suplimentare despre desfășurarea fiecăreia din aceste ediții după data de 1 mai 2022.

TEME, DATE DE DESFĂȘURARE ȘI LOCAȚII EDIȚII:

  • Controlul judiciar în procesul civil – 30 mai 2022ora 10.00, Sala Stoicescu, Facultatea de Drept, Universitatea din București
  • Rolul judecătorului în aflarea adevărului – 13 septembrie 2022
  • Incidente procedurale în procesul civil – 10 decembrie 2022
  • Nulitatea actelor de procedură – 15 februarie 2023