Conferința Națională de Drept Penal „Vespasian Pella”.
„Probleme actuale ale dreptului penal la nivel național și internațional” în data de 13-14 mai 2022, începând cu ora 9:00, în format hibrid.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Drept, Asociația Română de Științe Penale și Grupul editorial Universul Juridic organizează la Iași, în perioada 13-14 mai 2022, ediția I a Conferinței Naționale de Drept Penal „Vespasian Pella”. Tema ediției este „Probleme actuale ale dreptului penal la nivel național și internațional”.
În cadrul Conferinței, care se va desfășura și online, în Aula Magna a Universității și online, specialiști români și străini vor pune în discuție probleme legislative și de drept din domeniile raportul CCR – CJUE, evaziune fiscală, nesocotirea încrederii, infracțiuni corelative, răspunderea penală în profesiile liberale, răspunderea penală a persoanei juridice.Evenimentul se adresează tuturor profesiilor juridice confruntate cu probleme de drept penal.

Conferința se va bucura de participarea conducerii Asociației Internaționale de Drept Penal, un moment deosebit constituindu-l aderarea Grupului național din Republica Moldova la acest important for. Conferința va include, de asemenea, lansarea volumulului „Istoria dreptului românesc”, autori Petre Buneci și Cristian Moșneanu.

Conferința este în curs de acreditare INPPA