Conferința [Inter]națională de Drept Civil. Familia. Ediția a VI-a – „În căutarea echilibrului dintre nevoile prezentului și experiența trecutului”

 

Revista de Dreptul Familiei, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic, organizează vineri, 10 noiembrie 2023, și în prima parte a zilei de sâmbătă, 11 noiembrie 2023, „Conferința [Inter]națională de Drept Civil. Familia. Ediția a VI-a. În căutarea echilibrului dintre nevoile prezentului și experiența trecutului”.

Aceasta se va desfășura fizic în Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, dar și online.

Organizatorii științifici ai conferinței:

• Prof. univ. dr. Călina Jugastru, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
• Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș
• Lector asociat Bogdan Dumitru Moloman, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

În cadrul lucrărilor conferinței vor lua cuvântul speakeri din 7 jurisdicții, respectiv Argentina, Brazilia, Canada, Cuba, Mexic, România și Spania, lectori care se bucură de o largă recunoaștere profesională, ce vor aborda, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, cele mai noi teme de interes pentru relațiile de familie.

De asemenea, pentru a recunoaște contribuțiile la cercetarea în domeniul dreptului familiei și în scopul promovării excelenței, va avea loc și cea de-a doua ediție a Galei de decernare a premiilor Revistei de Dreptul Familiei.

Totodată, va avea loc și evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul Familiei nr. 1/2023, respectiv nr. 2/2023.