Prin sentinţa penală nr. 64 din data de 17 februarie 2021 pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbuneşti în dosarul nr. x/2020, în baza art. 220 alin. (2) şi alin. (5) lit. e) C. pen. cu aplicarea art. 5 C. pen., a fost condamnat inculpatul A. la pedeapsa de 3 ani închisoare, în baza art. 66 alin. (1) C. pen.

S-a aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a) – dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, b) – dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, f) – dreptul de a fi tutore sau curator şi lit. n) – dreptul de a comunica cu victima B. pe o durată de 3 ani conform art. 68 alin. (1) lit. c) C. pen.

În baza art. 65 C. pen., s-au interzis inculpatului aceleaşi drepturi, cu titlu de pedeapsă accesorie.

În baza art. 222 alin. (1) C. pen. cu aplicarea art. 5 C. pen. a fost condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 34/RC din 2 februarie 2022)

The post Infracțiunea de viol. Invocarea necunoașterii vârstei reale a persoanei vătămate la data săvârşirii infracţiunii. Respingerea recursului ca nefondat appeared first on Universul Juridic.