În baza art. 396 alin. (2) C. proc. pen. a dispus condamnarea inculpatului C. la:
– pedeapsă principală de 8 (opt) ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a) (dreptul de fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice), b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) şi i (dreptul de a conduce orice tip de vehicul pentru care este necesară deţinerea unui permis de conducere) C. pen., pe o durată de 5 ani, şi pedeapsa accesorie prev. de art. 65 C. pen., constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a), b), i) C. pen., pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. (1), (2), (3) C. pen.;
– pedeapsă principală de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. (2), (3) raportat la art. 194 alin. (1) lit. b) C. pen. (partea civilă A.).
În temeiul dispoziţiilor art. 39 alin. (1) C. pen. a dispus ca inculpatul C. să execute pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare, la care s-a adăugat o treime din pedeapsa de 9 luni închisoare (3 luni de închisoare), rezultând astfel pedeapsa principală rezultantă de executat de 8 (opt) ani şi 3 (trei) luni de închisoare.
(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 72/RC din 21 februarie 2020)
The post Erorile care se produc în legătură cu aplicarea pedepsei sau a măsurilor educative. Stabilirea unei sancţiuni neprevăzute de lege prin nerespectarea limitelor legale ori a tratamentului sancţionator appeared first on Universul Juridic.