Prin sentinţa civilă nr. 2286 din 22 noiembrie 2017, Tribunalul Harghita, secţia civilă a admis excepţia de necompetenţă materială invocată de pârâtul Ministerul Apelor şi Pădurilor şi a declinat competenţa de soluţionare a acţiunii formulate de reclamanta Asociaţia Composesorală A., în contradictoriu cu pârâţii Garda Forestieră Braşov şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, în favoarea Curţii de Apel Târgu Mureş.

Învestită prin declinare, Curtea de Apel Târgu Mureş, secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, prin sentinţa nr. 38/2018 din 26 ianuarie 2018 a admis excepţia de necompetenţă materială, invocată de instanţă din oficiu, a declinat competenţa de judecare a cauzei privind pe reclamanta Asociaţia Composesorală A., în contradictoriu cu pârâţii Garda Forestieră Braşov şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, în favoarea Tribunalului Harghita, a constatat ivit conflictul negativ de competenţă şi a trimis cauza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării regulatorului de competenţă.

Ivindu-se conflictul negativ de competenţă, a fost sesizată, în baza art. 135 din C. proc. civ., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia contencios administrativ şi fiscal, pentru soluţionarea acestuia.

Înalta Curte constată că, în cauză, competenţa de soluţionare a litigiului aparţine Tribunalului Harghita, secţia civilă.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 768 din 23 februarie 2018)

The post Cererea de acordare a despăgubirilor reprezentând contravaloarea produselor de masă lemnoasă pe care nu le-a putut recolta reclamantul în calitate de proprietar appeared first on Universul Juridic.